Blå Boken beskrivning

 


P1 Blå Boken


Museernas standardprogram nummer 1!

 

Blå Boken, som ursprungligen utvecklades för Hallwylska museet i Stockholm, har rönt ett mycket stort intresse i museivärlden och är idag ett av de ledande bokningssystemen för museer och annan visningsverksamhet. Kassasystemet Blå Boken/P1 Datakassa är tillverkar-deklarerad och godkänd av Skatteverket (juli 2009).

 

Tidboken

Blå Bokens huvudnav är tidboken. Här får du en tydlig överblick av vad som är bokat ur olika tidsperspektiv som dags-, vecko- och kvartalsvy. Det finns även en mycket populär vy som visar vald veckodag fyra veckor framåt. En annan finess med Blå Bokens tidbok är att ni kan ha flera tidböcker i samma Blå Bok. Vi kallar det för resurser. Om ni exempelvis har er verksamhet uppdelad på olika huskroppar med diverse lokaler i varje hus, vill ni förmodligen ha en tidbok per huskropp för att översikten inte ska bli för stökig och svårläst.
Bland övriga funktioner hittar du olika lokal/utställningsöversikter, guide och vaktöversikt och självklart en resursöversikt. Det finns idag fyra olika varianter av dagsvyn som går att knyta till ett visst användarkonto i Blå Boken.

Tidboken Blå Boken 5.x

Bokningar

För varje huvudbokning och eventuella utökade bokningar till huvudbokningen skapas ett bokningskort. Här söker du reda på eller skapar en ny kund direkt från bokningskortet utan att först hoppa till kundregistret. Du lägger enkelt till nya kontaktpersoner på kunden och bestämmer vem som ska ha bekräftelse respektive faktura. Eftersom bokningstabellen är ett annat av naven i Blå Boken kan du registrera allt som har med bokningsdetaljerna att göra plus all nödvändig information för att fakturera bokningen alternativt skicka till kassan för kontant betalning (kräver att du även kör P1 Datakassamodulen).
Om du önskar erbjuda möjligheten att skicka ett påminnelse-SMS till kunden någon dag innan bokat aktivitetsdatum kan du lägga till vår P1 SMS-tjänst som gör att du kan lägga upp SMS beställningar för visst datum i förväg.

Internetbokning

Den allra senaste större utvecklingen, som vi vet är mycket efterfrågad är Blå Boken Internetbokning. Med den tjänsten kan ni erbjuda era återkommande gruppvisningskunder som t ex skolor och företag att på egen hand boka guidade visningar och program via internet. Läs mer om Blå Boken Internetbokning här.

Bokningskort

 

Artiklar

Utan artiklar i artikelregistret kan du självklart inte sälja något vare sig via faktura eller via kassan kontant i Blå Boken. Artikelregistret i Blå Boken är helt komplett med kategorisering, varugrupper, intressegrupper, flerdimensionell kontering på artikelnivå, tidsbegränsade rabattkampanjer för utvalda artiklar, lönsamhetskalkylering, m.m. Vi erbjuder vidare två olika inventeringsmetoder, beställnings- och inleveransfunktionalitet, enkel lager- och saldohantering samt datumstyrda prisändringar. Utöver detta finns en väldig massa fler funktioner och finesser. Så låter det intressant ska du boka upp en demo med oss direkt.

Artikelkort

 

Kundregister

Blå Boken har ett inbyggt kundregister med CRM-funktioner som t ex kategorisering, loggning av köpbeteende, orderhistorik m.m. Det är uppbyggt som en klassisk realationsdatabas med Företag och tillhörande kontaktpersoner. Du kan naturligtvis registrera privatpersoner utan koppling med företag.


Enkel och mångsidig kassa
P1 Datakassa är en lättarbetad datakassa med kund-, leverantörs- och artikelregister och är en valbar modul i Blå Boken. Kassan installeras på en PC eller en Mac och kopplas till kassalåda, streckkodsläsare och snabb termoskrivare för kvitton. Statistikfunktionen för försäljningsanalys är väl utbyggd.

P1 Datakassa har fullt stöd för butiksförsäljning, hantering av kunder, ordrar, leverantörer, artiklar, medlemmar, kommissionsförsäljning och även inbyggd fakturering. Den håller full kontroll över all information om dina varor. När kassan varnar att det är dags att beställa varor skapar du snygga PDF-beställningar som du enkelt e-postar till dina leverantörer. Vid varuleverans använder du den snabba inleveransfunktionen.

Statistik
Vi har jobbat väldigt nära med branschen sedan 1998 och vet hur viktigt och centralt det är med bra och lättanvända statistikfunktioner. Därför har vi kontinuerligt utökat statistikverktygen i Blå Boken under de dryga tjugo år programmet varit marknadsledande inom visningsbranschen

Idag kan du söka fram och extrahera statistik genom fasta designade rapporter för utskrift eller fria exporter till Excel. Här är ett urval av de verktyg vi erbjuder.

Standardsökfunktionen med fasta parameterurval och designade rapporter för utskrift (papper/PDF)

Diagram - för presentation av sökurval i diagramform. Går att kopiera och klistra in i rapporter.

Analys - bygg egna analyskategorier med fritt val av ingående artiklar. Används t ex för statistikrapportering till MYKA.

Nyckeltal - bygger på samma teknik som Analys där ni kan skapa egna nyckeltal med ingående grupper av artiklar och göra tämligen avancerade beräkningar för att sedan kunna följa fasta eller tillfälliga nyckeltal ni sätter upp i organisationen.

Vill du veta mer om någon av våra program eller tjänster?

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig. * = Obligatorisk uppgift