P1 Bransch beskrivning

 


P1 Bransch


Branschorganisationer som medlemmar

 

P1 Bransch

är en produkt helt anpassad för branschorganisationer. I grunden är det ett för-system som övergripande hanterar företagsmedlemmar och framställer fakturaunderlag, baserat på lönesumma, omsättning, marknadsföringsbudget eller andra parametrar för medlemsavgifter. Fakturaunderlagen förs sedan digitalt över till ert ekonomisystem där all fakturering och bokföring sker.

Fakturaunderlag

Det går också utmärkt att framställa fakturaunderlag för övriga varor, sålda annonser, tjänster, kurser och evenemang som en branschorganisation erbjuder till sina medlemmar.

Du kan även ta ut ett konteringsunderlag för manuell bokföring.

Konkteringsunderlag

 

Medlemsavgifter

Branschorganisationer beräknar sina medlemsavgifter enligt många olika principer. Procent av årsomsättning eller antal antal anställda är vanligt, men det finns även kombinationer av t ex årsomsättning i kombination med antal anställda. Vi har ett dynamiskt stöd för detta i P1 Bransch. Hur avancerad beräkningsprincip ni än har, så löser P1 Brasch det. Utöver de rörliga avgifterna har man normalt en eller flera fasta serviceavgifter samt lokalavgifter. Självklart har vi stöd även för detta.

Säljstöd

P1 Bransch har också CRM-funktioner för säljare och marknadsförare. Man kan lägga upp påminnelser, skriva anteckningar, koda och kryss-märka både företag och personer. Det är lätt att söka på alla olika märkningar och även t ex kombinera med sökning av deltagare på olika evenemang och kurser. T o m alla anteckningar är sökbara. Målgrupper som man söker fram kan man ta ut som adress- eller e-post-filer, eller helt enkelt bearbeta per telefon för kampanjer eller aktiviteter.

P1 Bransch företagskort med öppen personanteckningsflik

Företagskort med personuppgifter

Personkort

Kurser & Konferenser

Genomför ni kurser för era medlemmar? Helt integererat i P1 Bransch finns en modul som gör att ni kan administrera kurser och kursdeltagare och även skapa fakturaunderlag för dessa. Ni slipper sköta kursadministrationen i ett annat system utan får en helhetsöverblick på alla medlemmars olika kursdeltaganden.

Hantering av kurser och konferenser

Branschtidningen

I de flesta medlemskap hos branschorganisationer ingår prenumeration på en branschtidning. När icke medlemmar vill prenumerera eller medlemmar vill få flera exemplar skickade hem till anställda eller till andra adresser brukar det bli krångligt med tidningen. Ni kanske även vill att vissa viktiga företag och personer skall få tidningen gratis utan att beblanda dem med medlemmarna? Med P1 Bransch kan man hantera alla olika typer av prenumerationer. Det går utmärkt att ha helt externa prenumeranter och även att ta betalt för extra exemplar till medlemmar.

Företagskort med prenumerationsfliken aktiv

Webben

Vill ni att era medlemmar skall kunna se och ändra sina kontaktuppgifter via er hemsida löser vi det genom vårt API. Det innebär att er webbyrå kan skapa automatisk hämtning av data från P1 Bransch och visa upp på er hemsida. Att skicka in data från webben löser vi på samma sätt i samarbete med er webbyrå.

Allmänt

Under många år har vi på PositionEtt skräddarsytt medlemssystem och medlemsregister till både stora och små organisationer för att administrera och hantera medlemmar. Därför vet vi att medlemshantering är komplicerat och krävande.

Nu har vi utvecklat P1 Bransch som är ett program helt anpassat för branschorganisationer. Det innebär att det är en leveransklar systemprodukt som även kan uppgraderas när det kommer nya versioner som fått nya funktioner. I stället för att anpassa och skräddarsy system finns nu en produkt som sköter jobbet och som snabbt kan levereras.

P1 Bransch är skapat i FileMaker. Ni kan drifta systemet lokalt hos er och det ingår FileMaker-licenser på era användardatorer och en serverprogramvara om ni är många användare. Vi erbjuder även drift av systemet på server hos PositionEtt om ni hellre vill det. Mac eller PC går lika bra.

Kontakta oss gärna för en demonstration!

Vill du veta mer om någon av våra program eller tjänster?

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig. * = Obligatorisk uppgift