Nyheter i FileMaker Pro 12

Nyheter i FileMaker Pro 12FileMaker Pro 12 box

Skapa tilltalande databaser för iPad, Windows och Mac.

 
Nya tilltalande teman för dina uppgifter

FileMaker Pro 12 är det snabbaste sättet att skapa snyggare databaser för dig och din arbetsgrupp. Nu kan ni snabbt bygga applikationer som är snygga, välutformade och gör er mer produktiva än någonsin. Ändra utseendet direkt i layouten genom att lägga på ett av 40 medföljande teman som utformats för iPad, iPhone och dator. Varje tema har fördefinierade typsnitt, färger och objektstil. Med ett par klick har er layout en professionellt, nytt utseende. Anpassa layouten enligt era önskemål genom att lägga till övertoningar, bilder och de förändringar ni vill.

Nya verktyg gör det enklare att anpassa layouterna. Nya linjaler, rutnät och guider ger den precision ni behöver. Det är lättare att välja och ändra storlek på objekt. Utseendet för olika lägen kan ställas in; som hovring, nedtryckt eller i fokus. Och du kan ångra i flera steg, så du kan experimentera med layouterna så mycket du vill.

Det går också enkelt att konvertera dina befintliga applikationer. Konverterade applikationer behåller sitt ursprungliga beteende och utseende. Du kan även lägga på ett nytt tema om du önskar.

Helt nya startlösningar, bättre anpassade till företag

FileMaker Pro 12 har ett antal medföljande startlösningar som har byggts om från grunden. Du finner välfungerande lösningar för att hantera projekt, fördela resurser, göra kalkyler och många andra användbara tillämpningar. Startlösningarna har även layouter som är anpassade för iPad och iPhone.

Förbättrade containerfält är nu smartare än någonsin

Containerfält i FileMaker Pro gör att du kan lagra alla typer av filer i din databas som foton, filmer, musik, dokument, m m. I FileMaker Pro 12 har containerfälten byggts om för att förbättra databasprestandan och göra lösningarna ännu enklare att använda. Dra och släpp filer i databasen, rendera bilder snabbare, strömma video och musik, samt lagra och hantera data externt. Kryptera om du vill.

Snabb och anpassad diagramhantering

Det är enklare att skapa diagram i FileMaker med snabbdiagram. Sortera och gruppera din information. Därefter kan du klicka för att få upp ett inställningsfönster med möjligheter att anpassa och förhandsgranska ditt diagram. Du ser dina ändringar omedelbart. När du är klar kan du skriva ut diagrammet eller spara diagrammet som en ny layout.

Fem nya diagramtyper, som bubbeldiagram, punktdiagram, positivt / negativt, staplade liggande och stående stapeldiagram. FileMaker Pro 12 har nu totalt 10 olika diagramtyper så att du kan visa din information på sättet du önskar.

Klart för iOS

Det är enkelt att skapa egna applikationer till FileMaker Go för iPad och iPhone, kostnadsfria appar från iTunes App Store. FileMaker Pro 12 har olika teman för iPad och iPhone med optimerade typsnitt, färger, knappar och andra objekt för din enhet. Och det finns nya skärm-mallar som hjälper dig bygga layouter för iPad och iPhone.

Script och beräkningar har också utökats för iOS-applikationer. FileMaker Pro 12 har en koordinatbaserad platsfunktion som är användbar vid inventering, leverans och projekt. Och du ser direkt vilka scriptsteg som är kompatibla med iOS när du skapar och redigerar script.

Läs mer om FileMaker Go för iPad och iPhone.