Adviser

Allting går att sälja med P1 Annons

Användarvänligt, lätt att modifiera och bra service. P1 Annons hjälper Adviser att hjälpa medieägare och publicister att öka sina annonsintäkter och skapa förutsättningar för kvalitetsjournalistik.

Rasmus Thomsen, VD för mediekoncernen Another Media Group, startade Adviser 1999.

Målet då var detsamma som i dag, att göra det enkelt för medieägare att fokusera på sitt innehåll. I dag driver Adviser fler än 40 medieägares kommersiella affärer med 140 olika annonsprodukter och erbjuder dessutom affärsutveckling, digital rådgivning, konceptutveckling och smarta Adtech-lösningar genom sina systerbolag. – När jag började arbeta som säljare för många år sedan på ett annat företag jobbade vi i ett system som de själva byggt i FileMaker. När jag sedan startade eget kändes det naturligt att göra samma sak så jag byggde ett eget program, säger Rasmus.

Det fungerade några år, men när vi blev fler säljare höll det inte längre eftersom det inte var tillräckligt avancerat. Han började se sig om på marknaden efter ett nytt system. Valet föll på PositionEtt eftersom deras system, P1 Annons, var byggt i FileMaker. Första ordern lades 2011 och sedan dess har det hunnit bli ytterligare 49 000 i skrivande stund.

Rasmus Thomsen, VD, Another Media Group

Rasmus Thomsen, VD, Another Media Group

"Eftersom P1 Annons är byggt för försäljning passade det vår verksamhet väldigt bra. Vi gjorde bara några få anpassningar i början, som egna utskrifter. Sedan dess har vi utvecklat systemet vidare efter våra behov tillsammans med PositionEtt."

Utvecklar och anpassar systemet

För några år sedan var Rasmus på väg att byta leverantör. Han tittade på tre andra system och tog in offerter, men ingen levde upp till samma kvalité och service för samma kostnad som PositionEtt.

– Vi stannade kvar som kund och intensifierade istället arbetet med att utveckla systemet. Nu har vi till exempel infört faktureringsautomatisering vilket har underlättat betydligt och sparat massor av tid och pengar. PositionEtt har verkligen visat framfötterna när det gäller att anpassa systemet på ett bra sätt. Det nära samarbetet med Jan Karlsson, numera VD för PositionEtt AB, är också något Rasmus lyfter fram som en stor anledning till att Adviser har stannat kvar så länge som kund.

– PositionEtt uppskattar att vi utnyttjar all funktionalitet i P1 Annons i hög utsträckning, ställer krav och hela tiden vill utvecklas, säger Rasmus. När vi tog över en stor kund, som använde ett gammalt amerikanskt system som var väldigt komplicerat och omständligt, var Jan till enormt stor hjälp vid integrationen. Kunden är också mycket nöjd med hans engagemang och med hur han har byggt deras lösning med automatiserade exporter till sitt ekonomisystem.

– Det är roligt med en kund som utmanar oss, säger Jan. Vi har en intensiv dialog som hela tiden leder till bra nyutveckling av systemet. Den helhet vi levererat till Adviser är stor, komplex och värd respekt och jag är tacksam över att kunna vara en del av det.

Total överblick

P1 Annons gör att det går att få en total överblick över bokat och outnyttjat annonsutrymme, oavsett mediekanal, och systemet mäter också utfall mot budget på flera nivåer. Säljstödet kan hantera både annonsörer och mediebyråer och även integreras med ett flertal bokföringsprogram och affärssystem.

– Vi har också pratat om att utveckla andra typer av användarstöd som till exempel gamification, säger Rasmus. De största fördelarna med P1 Annons för oss är att det är anpassat för annonsförsäljning och stödjer säljprocessen. Det är lätt att modifiera, både på egen hand och med hjälp av PositionEtt, så att vi får in de funktioner vi vill ha. Just nu ser vi till exempel över hur vi ska kunna koppla ihop P1 Annons med ett prospekteringssystem så att det blir ännu mer användarvänligt.


FAKTA Adviser
Adviser är en heltäckande kommersiell partner för medieägare och publicister som grundades 1999. I dag är företaget en del i den växande mediekoncernen Another Media Group. Adviser är partner till fler än 40 medieägare med 140 olika annonsprodukter och driver den kommersiella affären hos både stora mediehus och mindre publicister.

Bolagets systerbolag hanterar allt ifrån medieproduktion, till adtech och yield optimering.

Fredrik Isaksson

Fredrik Isaksson

Försäljning

08-545 870 53