Nordisk Filateli

Fullt fokus på kärnverksamheten

Sedan 2020 driver Jonas Hällström tidningen Nordisk Filateli som ägare, chefredaktör och ansvarig utgivare. Tack vare PositionEtts prenumerationssystem P1 Prenumeration har han minskat en halvtids administrationstjänst till endast ett par timmar i månaden och ägnar istället sin tid åt det redaktionella arbetet.

Konstverk i miniatyrformat som speglar historiska, politiska och sociala strömningar. Så beskriver Jonas Hällström, chefredaktör för den anrika tidskriften Nordisk Filateli, sin fascination för frimärken och sitt intresse för filateli, eller frimärkssamlande som hobbyn också kallas. När Jonas tog över rodret för sin tidning förra året blev han den sjätte chefredaktören sedan starten 1937. Trots de gamla anorna lät han sig inte skrämmas – även om han saknade erfarenhet av att driva en periodisk tidskrift var han redan en internationell stjärna inom frimärkssamlarkretsar. Med ett brinnande intresse, ett stort kontaktnät och med flertalet events, publicerade artiklar och böcker bakom sig inom filatelin, tog han sig an uppgiften.

Resultatet blev därefter. Jonas Hällström lyfte tidningen till en ny nivå.
– Jag brukar säga att tidningens bästa tid är nu, men för att den ska hålla i konkurrensen och tilltala dagens läsare måste jag fokusera helt på kärnverksamheten, det vill säga att jobba redaktionellt med tidningen. Därför behöver jag en så stor automatisering som möjligt, säger Jonas som blev rekommenderad PositionEtts prenumerationstjänst P1 Prenumeration av branschföreningen Sveriges Tidskrifter.

Programvara som kan det mesta

Till skillnad från den förra ägaren, som behövde en halvtidstjänst för att administrera tidningen, kan Jonas idag, med P1 Prenumeration, sälja, fakturera och distribuera tidningen med några enkla knapptryck.  
– Det tar mig två till tre timmar i månaden att administrera min tidning. Programmet sköter allt från aviseringar och inbetalningar till adressfiler och ekonomirapporter. Prenumerationer skapas automatiskt och prenumeranterna kan lätt betala med kort eller Swish direkt i plattformen, säger Jonas.

Jonas Hällström, chefredaktör, tidskriften Nordisk Filateli

Jonas Hällström, chefredaktör, tidskriften Nordisk Filateli

"P1 Prenumeration är en väldigt prisvärd produkt med tanke på den funktionalitet jag får och den höga graden av driftsäkerhet. Som partner betraktat är PositionEtt också stabila, närvarande och ger personlig service."

Mer hjälp att få

Idag vill många publicister kombinera sina tryckta utgåvor med digitala. PositionEtt erbjuder den möjligheten genom Prenly , en digital publiceringsplattform. Jonas ser behovet på sikt.

– Jag är inte riktigt där än. Min målgrupp har en hög genomsnittsålder och efterfrågar inte en digital tidning i dagsläget. Det är ändå bra att möjligheten finns liksom att PositionEtt kan sköta fler delar av administrationen. Det senare hade passat mig om jag hade haft en större tidskrift. Överlag tror att jag att nyttan med den här fantastiska programvaran blir större ju mer komplex produkt man har.


FAKTA Nordisk Filateli

NORDISK FILATELI är ett exklusivt magasin och Nordens enda professionella tidning för frimärken, vykort, posthistoria och cinderella. Tidningen utkommer med sju nummer per helår, varav två nummer är dubbelnummer

Läs mer på https://filateli.se


Anders Stafverfeldt

Anders Stafverfeldt

Försäljning

08-545 870 60