Race Magazine

Fartfyllt magasin för MC-nördar

Kalle Lundstedt tog över Race Magazine förra året. I samma veva bestämde han sig för att byta till PositionEtts prenumerationssystem. – Jag är supernöjd med P1 Prenumeration, det är mycket enklare att arbeta i.

Race Magazine är den enda papperstidningen i Sverige som skriver om bara mc-sport. Här hittar läsarna allt som finns att veta kring Motocross, Supercross, Enduro, Speedway, Trial och andra motorcykelsporter. Magasinet, som från början var en veckotidning, startade 1983 och ägdes under en period av Motorcykelförbundet då den skickades ut till alla som hade tävlingslicens.

Runt millennieskiftet gick de dåvarande ägarna i konkurs, men två av medarbetarna bestämde sig för att ta över och gjorde om den till ett månadsmagasin istället. När den siste ägaren gick i pension förra sommaren bestämde sig Kalle Lundstedt för att köpa tidningen. Han har jobbat på Race Magazine sedan 2013, men var egentligen inte alls särskilt intresserad av motorsport från början.
– Jag jobbade som sportjournalist på lokaltidningen i Eksjö innan och när chansen att få en fast tjänst dök upp tog jag den. Sedan dess har motorcykelsport definitivt blivit ett stort intresse.

Han gör det mesta själv, med hjälp av några frilansjournalister, och i dag har magasinet närmare 3 000 prenumeranter. Kalle har också jobbat med att bygga upp hemsidan och sociala medier så att det är mer än bara en fysisk tidning i dag.
– Det skrivs väldigt lite om motorsport i de stora medierna. Race Magazine är som en lokaltidning för de intresserade, särskilt när det gäller motocross som körs med motorcykel på kuperad grus-, sand- eller jordbana. De flesta känner till tidningen eftersom den är så etablerad.

 

Integrerat P1 Prenumeration med hemsidan

Race Magazine har även tidigare använt sig av en FileMaker-lösning för prenumerationer, men förra sommaren tog Kalle beslutet att byta till P1 Prenumeration.
– Det system vi använde tidigare var inte utformat efter våra behov utan det var snarare vi som fick anpassa oss efter systemet. Med P1 Prenumeration får jag dels en bättre överblick av prenumerantstocken, dels är det mycket tydligare och enklare att arbeta i. Vi har också integrerat P1 Prenumeration med hemsidan så jag har fått mycket mer på köpet.

Kalle Lundstedt, ägare, Race Magazine

Kalle Lundstedt, ägare, Race Magazine

“Med P1 Prenumeration får jag dels en bättre överblick av prenumerantstocken, dels är det mycket tydligare och enklare att arbeta i.”

Nya prenumeranter anmäler sig nu direkt via hemsidan och läggs sedan in i systemet med ett par knapptryckningar.
– Vi har en integrerad betallösning via Swedbank Pay. Har de förskottsbetalat via kort eller swish är det klart där. Vill kunden ha faktura är det ett par knapptryckningar till. Tidigare betalade de flesta via faktura och vissa hade autogiro, säger Kalle. Jag kan också skicka ut förnyelser och påminnelser och dra ut adressfiler till tryckeriet.

Utöver hel- eller halvårsprenumerationer går det även att ha månadsdragning vilket innebär att kunden kan starta och säga upp abonnemanget när den vill.  En annan nyhet är att det numera också går att välja enbart digital prenumeration. Det kom främst till för att nå de yngre målgrupperna som är intresserade av motorsport, men som inte vill ha en papperstidning.

– PositionEtt tipsade om Prenly och det är smidigt att kunna sammankoppla systemen. Där finns också ett digitalt arkiv som sträcker sig från 2010 och framåt. Det funkar jättesmidigt, vi har inte marknadsfört det så mycket, men det har ändå tillkommit nya läsare på det sättet, säger Kalle. Det är också en plustjänst som vi kan erbjuda de vanliga prenumeranterna. Vi har också Wordpress-inloggning på hemsidan där alla prenumeranter kan logga in och läsa låst material.

Snabb och billig support

Kalle är mycket nöjd med samarbetet med PositionEtt och P1 Prenumeration och tycker att en stor fördel är den snabba supporten om det uppstår problem.

– De tar dessutom bara betalt för exakt den tid det tar vilket är bra när man är ett litet företag. Jag skulle antagligen kunna få ut mycket mer av systemet om jag hade tid att grotta ner mig, till exempel användarstatistik och olika typer av rapporter.

PositionEtt erbjuder även kundtjänst och prenumerationshantering, tjänster som Kalle inte använder ännu, men som kanske blir aktuella i framtiden.
– I dag tar jag hand om alla prenumerationsärenden själv, det blir några samtal varje dag, så jag har funderat på det för att underlätta mitt arbete.


FAKTA Race Magazine

Race Magazine är unik i Sverige eftersom det är den enda tidning i pappersform som skriver om enbart MC-sport. Tidningen kommer ut 12 gånger per år och vänder sig till alla som har motorcykelsport som intresse.

Läs mer på https://www.racemagazine.se


Anders Stafverfeldt

Anders Stafverfeldt

Försäljning

08-545 870 60