Skyltgruppen

Skyltar som lyser upp stan

Skyltar av olika slag lyser upp stadsbilden och ger den karaktär. Emma Nordin, projektledare på Skyltgruppen, håller koll på hela processen, från idé till montering med hjälp av FileMaker-systemet Miraklet.

Skyltgruppen grundades 1980 av nuvarande vd Roger Persson. Inte så oväntat eftersom han i princip är född i en skyltfabrik.
– Hans pappa hade skyltproduktion i Kungsör, men Roger ville jobba mer med att designa skyltar och sälja in dem till varumärken istället, berättar Emma Nordin. I dag levererar vi skräddarsydda skyltlösningar och jobbar mycket med ljus- och neonskyltar, den typ av skyltning som syns på fasad i stadsrummet. Ett exempel är den stora gyllene skylten på taket till Nationalmuseum i Stockholm.

Det handlar både om enstaka skyltar och skyltkoncept i olika former och kunderna återfinns i alla branscher, från bar och restaurang till industri, livsmedel och skola. Arbetet utgår vanligtvis från ett befintligt varumärke eller logotyp som formgivarna sedan jobbar vidare med.

Emma har jobbat som projektledare i sju år hos Skyltgruppen och är involverad i allt från initial kundkontakt till slutleverans. Hennes uppgift är att fungera som länk mellan kunden och formgivarna och se till att projektet genomförs från idé till färdig skylt.
– Jag är delaktig i hela processen och använder mig väldigt mycket av vårt FileMakersystem som vi kallar för Miraklet. Här kan vi följa våra projekt från början till slut genom ett master-id. Alla har tillgång till systemet, men vi arbetar olika mycket i det.  Det är framför allt vi projektledare som jobbar dagligen i systemet. Vi lägger in alla kunder, skapar projekt och hanterar allt från leads till offerter, ordrar och fakturering. Det är verkligen ett levande system hos oss.

Emma Nordin, Projektledare, Skyltgruppen

Emma Nordin, Projektledare, Skyltgruppen

“Vi jobbar väldigt nära Jan Karlsson på PositionEtt, som känner oss och vårt arbetssätt”

Skräddarsydda funktioner efter projekt och behov

Det hon uppskattar mest med Miraklet är att det hela tiden utvecklas. Alla funktioner är skräddarsydda efter Skyltgruppens olika typer av projekt och behov.
– Vi jobbar väldigt nära Jan Karlsson på PositionEtt, som känner oss och vårt arbetssätt. Han hjälper till att skruva på saker, uppdatera mindre och större funktioner och bygga nya användningsområden när det behövs. Systemet har utvecklats jättemycket under de år jag har arbetat med det, och det fortsätter att utvecklas både i smått och stort hela tiden.

Efterkalkylerna har till exempel justerats och förbättrats nyligen för att det ska bli mer tydligt och visuellt för varje projekt.
– I nuläget jobbar vi till exempel med att få in fler valutor i kalkylerna. Men det kan också handla om små saker som att förenkla genvägar till sådant vi gör väldigt ofta och mycket eller att hitta snabbare funktioner för att enklare komma igenom systemet. Det primära är att förenkla och effektivisera allt vi gör, säger Emma. I dag är vi sju projektledare som sitter utspridda i Stockholm, Karlstad och Sala. Alla har tillgång till alla projekt vilket gör att det blir väldigt lätt att samarbeta över gränserna.

Det bästa med systemet tycker hon just är möjligheterna att anpassa det så att det fungerar optimalt för verksamheten, men också sökmöjligheterna som systemet erbjuder.
– Att det är så enkelt att söka sig fram till den information man behöver, oavsett var i systemet man befinner sig, gör att det känns väldigt öppet och fritt. Det är också oerhört lätt att ta till och lära sig det. Att vi har en kontaktperson, Jan, som känner oss och har följt oss länge tycker jag också är bra. Det gör det lätt att samarbeta och snabbt skruva till och ändra det som behövs.


FAKTA Skyltgruppen

Med över 40 år som partner för fysisk branding har vi lärt oss en sak - hur viktiga detaljerna är i skräddarsydda genomtänkta leveranser. Oavsett om du behöver enstaka skyltar, leverans av ett helt skyltkoncept eller en omprofilering kan vi hjälpa dig att hitta ditt uttryck och föra fram ditt budskap.

FileMaker

Att använda FileMaker™ som primär utvecklingsplattform är ett säkert och tryggt sätt att nå önskat resultat på kort tid. PositionEtt har certifierade utvecklare redo att planera, systemera och bygga ett helt skräddarsytt system i nära samarbete med kunden.

Läs mer om Claris FilleMaker™ Pro som verktyg på vår sida om Claris FileMaker™
och på https://www.claris.com/sv/filemaker/


Fredrik Isaksson

Fredrik Isaksson

Försäljning

08-545 870 53