Blå Boken-dagen

Blå Boken-dagen

Idag hade vi en halvdag som gick helt i Blå Bokens tecken. Blå Boken är vårt skräddarsydda system för museer och visningsverksamheter med tillhörande godkänd datakassa. Vi höll till Kolskjulet vid Briggen Tre Kronor på Kastellholmen i Stockholm.

Hela sjuttio deltagare från museer framför allt från Stockholm men även från övriga landet medverkade. Thomas Ljungdell, huvudutvecklare av Blå Boken, höll låda under några timmar inför en mycket intresserad publik.

Blå Boken och P1 Datakassa har utvecklats med rasande fart under de senaste åren. Numera finns det stora möjligheter att sälja biljetter både på webben och direkt i kassan. Kassan är deklarerad enligt konstens alla regler för Skatteverkets krav på kassaregister. Sedan en tid tillbaka kan man också få sina kortläsarterminaler helt integrerade med kassan.

Vår blå dag avslutades med gemensam lunch i Kolskjulet och sedan promenad upp till Östasiatiska museet. Där fick vi 40 min föredrag om Kina innan Kristi födelse och uppkomsten av terrakottaarmén. Som avrundning blev det förstås ett besök för alla i bergrummen under museet där delar av terrakottaarmen finns som lånats in från Kina av Östasiatiska museet.

Läs mer
Blå Boken
Terrakottautställningen