Blå Boken dagen 2012

Blå Boken dagen 2012

Den 25 oktober är det dags för Blå Bokendagen 2012!

 

Vi kan efter två mycket uppskattade Blå Bokendagar konstatera att företeelsen är här för att stanna och bjuder in både våra befintliga och blivande kunder till Blå Bokendagen 2012.

PositionEtt har levererat dataprogram till museer och andra visningsverksamheter under snart 15 års tid. Är du intresserad av något av följande områden skall du (läsa vidare) anmäla dig:

- Använda ett certifierat kassaprogram som är anpassat för museer och visningsverksamheter

 

- Effektivt hantera era bokade visningar och låta utvalda kunder boka gruppvisningar på egen hand via webbinloggning

- Kunna sälja biljetter till evenemang över disk eller via er hemsida

 

- Öppna en e-handelsbutik som är helt integrerad med kassan i er fysiska butik.

 

Plats

Moderna Museet (Hörsalen), Skeppsholmen, Stockholm

Tider

08:30 - 09:00 Kaffe och fralla

09:00 - 11:45 Presentation och frågestund.

13:00 - 14:00 Guidad visning av Picasso/Duchamp "He was wrong". Det är ett begränsat antal platser så de trettio första som anmäler sig kommer med. Vill du lämna din plats till någon annan så tala om det i samband med anmälan.

Kostnad

Gratis.

Lite Blå historia

Bokningssystemet Blå Boken installerades första gången 1996 på en dator tillhörande ett av de mer namnkunniga museerna i Sverige. Den pappersbaserade förlagan från Esselte hade gjort sitt och det stod klart för oss på PositionEtt att visnings- och museibranschen var mogen att ta steget in i den digitala världen.

Blå Boken används idag av över fyrtio museer och ett antal andra visningsverksamheter. Systemet för bokning av visningar och evenemang är idag marknadsledande och utvecklas hela tiden efter våra kunders önskemål.

Kraven på effektivitet ökar hela tiden. Organisationer som bedriver visningsverksamhet är inget undantag. Det är här Blå Boken kommer in i bilden. Systemet hanterar hela processen från första kundkontakt och bokning till fakturering och bokföring. Med Datakassamodulen täcker du även in behoven av snabb service och kontroll i entré och butik. Nu går det även att sälja biljetter över disk eller via webben.

Program

De senaste åren har utvecklingen av Blå Boken med tillhörande kringprodukter skett i ett rasande tempo. För att få möjligheten att informera så många som möjligt om detta, bjuder vi in till denna trevliga halvdag.Vi släpper loss Blå Bokens skapare och huvudutvecklare Thomas Ljungdell på scenen för att bland annat presentera:

Blå Boken

Allmän introduktion. Det här kan man göra i Blå Boken och datakassan 2012.

Blå Boken Internetbokning

Blå Boken Internetbokning är en internetmodul som är helt integrerad med Blå Boken. Via Blå Boken Internetbokning kan ni erbjuda, i första hand skolor/lärare att boka skolprogram och guidade visningar via webben.

Biljetto 2.0

Vi har tillsammans med vår partner slitit hårt under det gångna året för att nu stolt kunna lansera Biljetto 2.0. Med Biljetto kan ni på nätet sälja biljetter till era olika evenemang parallellt med bokning och försäljning till samma evenemang i verksamhetens fysiska kassor.

Kassan och kassakopplad e-handel

Nu kan du starta en webbutik som är sammankopplad med kassan och Blå Boken. Hantera webbutikens artiklar, bilder och ordrar direkt i Blå Boken. Du får alla artiklar och försäljningsstatistik på ett och samma ställe och slipper allt manuellt dubbelarbete

Hör av dig till oss om du vill anmäla dig!