Fredriks frukostmöten

Kunskapsträff med Blå Boken på menyn


Fredrik Isaksson utbildar vid frukostseminarium

Nyheter, tips och trix och en chans att nätverka. På PositionEtts årliga Blå Boken-frukostar bjuder Fredrik Isaksson såväl på föreläsning som ny kunskap för främst museikunder.

Årets stora nyhet var förstås Biljetto, en webbapplikation som gör det möjligt för alla inom upplevelseindustrin att sälja biljetter dygnet runt till event, utställningar, guidade turer, upplevelser med mera. Biljetto 3.0 kan antingen användas separat eller knytas ihop med Blå Boken där alla bokningar, transaktioner, kunder och kontakter, personal och planering lagras.

– Med vår egenutvecklade datakassa går det att täcka in både eventuell butiksverksamhet och biljettförsäljning, mottagning av grupper som vill bli fakturerade eller betala kontant, samt visering av biljetter köpta online via Biljetto, säger Fredrik Isaksson på PositionEtt. Det här är förstås något som passar våra museikunder och det märktes att många av våra frukostbesökare blev intresserade och kände att det här är något som skulle passa deras verksamheter.

Hjälp att bli effektivare

Frukostmötena är både gratis utbildning och en möjlighet att nätverka och inspireras av varandra. De som kan deltar fysiskt, övriga via Teams. Två frukostmöten riktar sig till administratörer med högsta behörighet inom Blå Boken och två till övriga medarbetare som använder sig av Blå Boken i sitt arbete. Efter mötet skickas en länk med föreläsningen ut till alla deltagare.

– Vi ser det som bra kundvård och ett sätt att hjälpa våra kunder. Här får de veta mer om den senaste versionen av Blå Boken, vad som är nytt sedan senast och få lite matnyttiga tips och trix. Ju fler funktioner man använder desto effektivare blir man, säger Fredrik. Vi går igenom område för område och pratar om allt kring bokning, fakturering, kassa, statistik och inställningar och avslutar med en frågestund. Mitt absolut bästa tips är att använda sig av den omfattande handboken som finns inlagd i startmenyn på Blå Boken - där finns svaret på många frågor!

Publicerad: 2022-09-21