Jag har alltid varit en datanördNär Susanne Johansson först blev arbetslös som 52-åring kändes det tufft. Men det gav henne också chansen till ett nytt jobb på PositionEtt inom favoritområdet IT.

Susanne Johansson förlorade jobbet när pandemin gjorde att det började gå dåligt för det tryckeri där hon arbetade som projektkoordinator.

– Jag blev så klart ledsen eftersom jag trivdes så bra, men det finns en mening med allt. Jag var arbetslös i nästan ett år, men hade stor hjälp från Trygghetsrådet. Genom olika utbildningar och grupparbeten lärde jag känna mig själv bättre som person och se vad jag var bra på. Det var då tanken att söka mig till IT-branschen väcktes. Jag har alltid varit intresserad av IT och läste Java systemutveckling för många år sedan även om jag aldrig har arbetat med det.

När hon såg PositionEtts annons på LinkedIn, där man sökte en medarbetare till kundstöd/support, kände Susanne direkt att det här var det perfekta jobbet. Hon började sin nya tjänst i augusti 2021.

– Jag älskar att hjälpa andra så att arbeta med support känns som ett perfekt yrke för mig!
I rollen ingår bland annat att hjälpa kunder genom att koppla upp mig mot deras datorer och göra installationer, ansvara för ärendesystemet och ha hand om
PositionEtts prenumerationstjänst Preno.

Härlig stämning

– Jag har alltid haft lätt för att lära mig nya program och brinner för våra appar. Jag vill lära mig alla och har redan hunnit bli riktigt bra på några stycken, men det kommer ta ett tag. Målet är att lära mig mer om utveckling och kunna ta hand om mer avancerad support så småningom. Hos PositionEtt har alla medarbetare möjlighet att växa och utvecklas så länge det känns roligt och viljan att lära finns vilket är något Susanne uppskattar.

– Det är en väldigt platt organisation med en härligt familjär stämning där alla medarbetare är lika mycket värda oavsett vad de jobbar med. Vår HR-ansvariga, Annelie Porseryd, är väldigt mån om att alla ska trivas och ha lagom mycket att göra så att det finns en balans i arbetet.

Våga utmana ålderismen

Att byta bana som äldre med den ålderism som fortfarande råder på många ställen är inte alltid lätt, men Susanne har några goda råd på vägen till den som funderar på att söka sig vidare.

– Det gäller att vara modig och verkligen våga tala om vad man är bra på och inte förminska sig själv. När man kommit upp i en viss ålder har man fått en hel del erfarenhet som både du själv och arbetsgivaren kan dra nytta av. Jag brukar säga till mina kompisar att jag hamnat i himmelriket sedan jag började jobba här. Det känns fantastiskt att ha hittat så rätt!

Susanne Johansson, kundstöd

Susanne Johansson, kundstöd

"Det är aldrig för sent - bara viljan finns. Det gäller att vara modig och verkligen våga tala om vad man är bra på och inte förminska sig själv."

Publicerad: 2022-03-02