P1 Datakassa - för att sälja på kommission

P1 Datakassa - för att sälja på kommission


Driver du en butik som säljer begagnade varor på kommission som t ex kläder, möbler, konst, smycken, antikviteter eller kanske hela dödsbon? Nu finns en tillverkardeklarerad godkänd kommissionskassa för dig som vill sälja på kommission. Det här öppnar t ex dörren för alla som driver vintage- och second hand-butiker som vill ha ett helhetssystem för att hantera försäljning, leverantörer (kommittenter), deras inlämnade varor och ersättningar.

Med P1 Datakassa kan du hantera inlämnade kommissionsvaror på två sätt. I båda fallen registrerar du först leverantören.

Objekt

Det ena sättet är att registrera föremål och varor som lämnas in för kommissionsförsäljning som enskilda objekt med koppling till leverantören. Direkt objektet registrerats skrivs en prislapp med streckkod ut. Denna hantering passar bäst för mer betydande varor. Vart efter du säljer håller systemet reda på vad som sålts för respektive leverantör/kommittent och vilken ersättning kommittenten skall ha.

Här kan systemet även skriva ut ett detaljerat inlämningskvitto.

Varugrupper

Ett annat mycket snabbare sätt är att enbart registrera leverantören/kommittenten och trycka på en knapp som förser/kopplar leverantören/kommitenten med de artikelvarugrupper som säljs i butiken. På prislapparna skriver du leverantörens/kommittentens nummer och priset på varan. När varor säljs i kassan slår du enkelt in leverantörsnumret plus två siffor för varugruppen och sedan priset för varan. Om du vill finns även möjlighet att skriva en artikelkommentar som beskriver varan mer i detalj på kvittot för slutkunden.

För båda metoderna finns en ersättningsrapport. Den visar vilka varor som sålts under en viss period, vilken ersättning leverantören är berättigad till eller redan fått ersättning för. Där står även leverantörens/kommittentens kontonummer för enkel utbetalning.

Det går utmärkt att blanda de två metoderna ovan för samma leverantör/kommittent.

Läs mer om P1 Datakassa