P1 Datakassa - ny lagstiftning för kassaregister

P1 Datakassa - ny lagstiftning för kassaregister

 
Bakgrund P1 Datakassa
P1 Datakassa kom i sin första version 1997 och används idag av ett sextiotal butiker. Tidigare var merparten av användarna musei-butiker. Det var för museér som P1 Datakassa ursprungligen skapades. Nu tillkommer fler och fler vanliga butiker. En stor fördel med programmet är att det körs på en vanlig PC eller Mac som vi kopplar mot en kvittoskrivare (eller vanlig laserskrivare om man vill det) och en kassalåda. Kunden införskaffar själv sin dator. Den väl utbyggda statistikdelen för kassan är mycket omtyckt och att man får även ett kund- och leverantörssystem helt integrerat i kassan.


Läs mer om P1 Datakassa

Vilka är vi?
PositionEtt är Nordens största FileMaker Partner och vi har många färdiga program anpassade för mindre och medelstora företag. Vi är femton anställda. Vår huvudsakliga verksamhet är att skräddarsy dataprogram och IT-verktyg. Vi levererar även alla FileMaker-programvaror och utbildning i våra befintliga system och genomför också allmänna FileMaker-kurser.

P1 Datakassa godkänt kassaregisterNya kassalagen
I mitten av januari klubbades den nya kassalagen igenom och då fick vi tillgång till den definitiva specifikationen för att kunna deklarera oss som godkänd kassa-leverantör. Vi är nu klara med arbetet för att säkra upp P1 Datakassa gentemot skattemyndighetens krav för kassaregister.

Kontrollenheten
Vi har anpassat P1 Datakassa mot den nya kontrollenheten "Clean Cash" som blir obligatorisk för alla med butiksverksamhet som på årsbasis säljer för över fyra prisbasbelopp (171 200 SEK) och som omfattas av skattelagsstiftningen. Själva hårdvaran, "Clean Cash" kommer inte att finnas för leverans förrän aug-09 och vi har redan bokat oss för en ansenlig mängd enheter.

Skatteverkets kontroll utökas
I och med den nya lagen har Skatteverket fått utökade kontrollbefogenheter. De får oanmält göra vissa kontrollåtgärder som att räkna kunder, göra kontrollköp, kvittokontroller och kassainventering.

Kan bli dyrt!
Om lagen inte följs får Skatteverket ta ut en kontroll-avgift om 10 000 kr i de fall:
- kassaregister saknas
- kassaregistret inte uppfyller föreskrifternas krav
- kassaregistret inte har anmälts i tid
- uppgifterna i kassaregistret inte har sparats
- belopp inte slås in
- kunden inte får något kvitto

Deklarerad kassa enligt kassalagen

Vi är nu klara med arbetet och lämnade in vår deklaration till Skatteverket under mitten av juni 2009. Formellt godkännande från Skatteverket av P1 Datakassa kom under juli. Efter det inleds uppgraderingen av alla våra befintliga kunder. Någon certifiering av kassasystem eller kassaprogram kommer Skatteverket inte att genomföra. Det är vi som tillverkare som gör en deklaration att P1 Datakassa uppfyller den nya kassalagen.

Hyresavtal
Du kan som ny kund utan problem teckna hyresavtal för P1 Datakassa nu och börja använda systemet redan idag. När vi är helt klara och har en godkänd kassa går vi ut med information om detta till alla kunder. När man tecknar hyresavtal ingår nämligen fria uppgraderingar av datakassa-programmet. Även installation (ej för integrerad kortläsare), användarutbildning och telefonsupport ingår.

Integrerad Kortläsare
En av våra största kunder har varit pilotanvändare i över sex månader med integrerad kortläsare. Nu kan vi erbjuda det till alla butiker som önskar ha det.

 

Priser - P1 Datakassa

 

Pc eller Mac står du som kund alltid för själv

Hårdvara som alltid ingår
Skrivare Star TSP 654D svart/vit
Kassalåda, Star CB-2002 el SS-102 Mini, vit/svart
CleanCash® - Kontrollenhet

Tjänster som ingår
Installation på plats inom Storstockholm, fjärrinstallation i övriga landet (internetuppkoppling krävs), användarutbildning, fri telefonsupport plus alla nya kommande versioner av P1 Datakassa.

Telefonsupport
Ingår i månadshyran för alla nytillkommande kunder som inte kör serverlösning.

Extrautrustning
Handscanners och prislappskrivare finns att komplettera med om man önskar.

Startpaket från 16 500 till 27 000
Funktionshyra per månad från 295 


Startpaketen varierar eftersom vissa önskar mer kringutrustning än andra. Om du skall arbeta med kommissionsförsäljning eller service/reparationer i kassan så påverkar det också startpaketet för då krävs mer konfigurering och utbildning. 

Dator- och systemkrav


Hårdvaru- och systemkrav Windows för användardatorer
(Stationära datorer är vår rekommendation)

• Windows 10 Pro Edition • Windows 10 Enterprise Edition
• Windows 8.1 Standard Edition • Windows 8.1 Pro Edition
• Windows 8 Standard Edition • Windows 8 Pro Edition
• Windows 7 SP1 Ultimate eller Professional

• 1 GHz eller snabbare x86- eller x64-bit processor • 2 GB RAM eller mer

Hårdvaru- och systemkrav Mac för användardatorer
(stationär iMac eller Mac mini med skärm är vår rekommendation)
 
• OS X Sierra
• OS X El Capitan v10.11
• OS X Yosemite v10.10

• CPU: 64-bit Intel-baserad Mac • RAM: 4 GB
 

Alla priser ovan är exklusive moms

Hör av dig så demonstrerar vi på vårt kontor eller på distans!

Mer att läsa om P1 Datakassa!