P1 Projektledare

”Vi håller koll på projekten”


Anette och Tove på PositionEtt AB

Projektledarna Anette och Tove är de första som nya kunder möter hos PositionEtt. Tillsammans bildar de ett starkt team, alltid redo att ta sig an nya spännande projekt.

Tove började som projektledare i februari och arbetade innan dess i bostadsbranschen. Hon hittade tjänsten via LinkedIn.

– FileMaker och IT är nya områden för mig, så det har varit lite att bita i. Det är väldigt komplicerat tills man förstår det. Men det är kul och jag är intresserad. Tidigare byggde jag själv upp hela den kundunika portal där köparna skulle in och göra tillval till sina bostäder. Den största skillnaden nu är att jag projektleder utvecklare och andra och har betydligt fler personer att hålla koll på.

För tillfället är det till exempel många serveruppdateringar på gång. Då är det Tove och Anettes uppgift att kontakta kunden för att boka in ett datum för när utvecklaren kan komma och utföra jobbet.

– Det roligaste med att vara projektledare är variationen och att det är mycket kundkontakt. Men jag gillar ju inte att vara ny på jobbet utan vill kunna allt på en gång. Då är det skönt att ha Anette och våra säljare och utvecklare, som är otroligt kunniga, till hjälp.

Tidigare använde sig PositionEtt av en projektkoordinator, men när Anette kom in för två år sedan omvandlades den rollen till projektledare som driver projekt som har en viss storlek.

– Vårt jobb är ju ett steg i att avlasta säljarna som tidigare fick sköta en del projektledning själva trots att man hade en projektkoordinator. Nu är tanken att vi tar över kundrelationen och planeringen när de har sålt in en tjänst för de ska ju sälja i första hand.

Ny uppgraderingsstandard på gång

Anette har tidigare jobbat med prenumeration i olika roller och former, bland annat på Bonnier och servicebyråer. När hon märkte att flera kunder på det företag hon tidigare jobbade på gick över till PositionEtt började hon hålla koll på konkurrenten.

– När jag tröttnade på mitt förra jobb sa jag upp mig utan att ha ett nytt och i augusti samma år skickade jag ett mejl till Anders via hemsidan. Jag skrev att jag kan väldigt mycket om prenumerationer om ni behöver sådan förstärkning. Jag har inget CV, men ni kan ju titta på LinkedIn. Och det gjorde han och Annelie, vår HR-ansvariga. I samma veva slutade deras projektkoordinator och då införde PositionEtt en ny tjänst som projektledare som jag fick.

Hennes första projekt var en konvertering av en ny medlemskund och samtidigt var en ny prenumerationskund på väg in. Och det tog bara några veckor innan en diariekund dök upp också.

– Det här med att uppgradera var lite nytt för mig. Nu kommer vi snart med en ny uppgraderingstandard som kunderna kommer att tjäna på.

”All kontakt ska gå via oss”

Tove och Anette har möten varje vecka både med varandra och med vd, utvecklare och säljare på PositionEtt. De tar i princip vartannat projekt och har ständigt mellan 20–25 projekt i gång, både kortare och längre. Under hösten väntar några större kundunika FileMakerprojekt.

– Det tycker jag är spännande, säger Tove. Då vet man inte riktigt vad som väntar förrän vi sätter oss ner med kunden. Vi kommer att arbeta i team där en webbutvecklare först kommer att rita upp ett flöde och sedan presentera för kund.

– Det har blivit mer uppstyrt sedan vi kom in. All kontakt kommer först gå via oss när det kommer till att sätta igång projekt och styra upp och påbörja saker. Är det något vi inte kan ge svar på direkt tar vi frågan vidare internt och återkopplar vid behov. Kunderna ska alltid veta att de har en väg in oavsett vad det gäller.

Tove och Anette, projektledare

Tove och Anette, projektledare

“Det roligaste med att vara projektledare är variationen och att det är mycket kundkontakt.”


Tove

Fakta

Namn: Tove
Ålder: 34
Gör: Projektledare

Tre snabba

 • Vinter
 • Vår

 • Mac
 • PC

 • iPhone
 • Android

Anette

Fakta

Namn: Anette
Ålder: 57
Gör: Projektledare

Tre snabba

 • Vinter
 • Vår

 • Mac
 • PC

 • iPhone
 • Android

Publicerad: 2023-10-03