Pressmeddelande: Nya FileMaker 12

Pressmeddelande: Nya FileMaker 12

Nya FileMaker 12 har många nya designfunktioner för att skapa tilltalande databaser för iPad, iPhone, Windows och Mac

FileMaker Go 12-appen för iPad och iPhone är nu kostnadsfri, vilket gör det lätt att köra iOS-appar som skapats av FileMaker Pro 12

SANTA CLARA, CA, U.S.A – 4 april 2012 – FileMaker, Inc. lanserar idag den nya produktversionen FileMaker 12. FileMaker 12 innebär en ny era för databaser och ger utvecklare nya möjligheter att skapa tilltalande applikationer för iPad, iPhone, Windows, Mac och webben.

Samtliga FileMaker 12-produkter i produktfamiljen är tillgängliga idag.

FileMaker Pro 12 har nya välutformade teman, startlösningar, kraftfulla designverktyg för iPad, iPhone och dator, samt en modern filhantering för dagens medieintensiva tillämpningar. FileMaker Pro 12 Advanced har ytterligare verktyg för utveckling och anpassning.

FileMaker Go 12 för iPad och iPhone finns att ladda ner kostnadsfritt från App Store. Den kostnadsfria nedladdningen av FileMaker Go 12 gör det enkelt för alla att köra databaser på iOS, som skapats i FileMaker Pro 12.

De nya 64-bitarsversionerna av FileMaker Server 12 och FileMaker 12 Server Advanced har en förbättrad WAN-prestanda, bättre stöd för stora databaser och en snabb mediehantering, tack vare strömning av innehållet.

“Databaser ökar produktiviteten om användarna trivs med sina system”, säger Magnus Schmiedtke, ansvarig för FileMaker i Norden. “Alla vill ha en perfekt databas, men alla är inte perfekta designers. Låt FileMaker 12 ta hand om designen och du har tilltalande databaser som är lätta att använda på iPad, iPhone, dator och webben.”

Helt nya designfunktioner ökar användarvänligheten på iPad, iPhone och dator
FileMaker Pro 12 gör att vem som helst kan skapa snygga databaser. Sexton välutformade nya startlösningar gör att du kommer igång direkt med hantering av projekt, digitalt innehåll, inventarier och många andra arbetsuppgifter på företaget. Startlösningarna är även optimerade för användning på iPad och iPhone.

Användare kan ändra utseendet på sina lösningar direkt, med hjälp av 40 medföljande teman. Teman kan appliceras på startlösningarna, eller dina gamla databaser för ett nytt fräscht utseende. Vissa teman är utformade speciellt för iPad och iPhone med typsnitt, färger, knappar och andra objekt som anpassats för iOS.

Användare kan använda sig helt av teman, eller anpassa varje objekts utseende med hjälp av nya designverktyg som övertoning, bildsegmentering, dynamiska linjeringsguider och anpassningsbara rutnät. Skärmmallar gör det lätt att anpassa lösningarna för olika skärmstorlekar, som på iPad och iPhone.

En annan nyhet i FileMaker Pro 12 är snabbdiagram, som gör det möjligt att skapa välfungerande diagram direkt. Fem nya diagramtyper finns inkluderade; bubbeldiagram, punktdiagram, positivt / negativt, staplade liggande och stående stapeldiagram.

Ett bättre sätt att hantera dokument och multimediafiler
Produktlinjen FileMaker 12 hjälper dig och din arbetsgrupp att ta hand om det växande berget med digitalt innehåll – i synnerhet multimediafiler.

De förbättrade containerfälten i FileMaker Pro 12 stöder dra och släpp för att lagra filer; PDF, filmer, foto, ljud, och andra dokument. Filer kan lagras i databasen, eller externt. Det är betydligt enklare att hantera filer från FileMaker 12 eftersom de sparas externt på disk och kan även krypteras för extra säkerhet.

Det är snabbare att hantera stora filer, eftersom FileMaker 12 automatiskt skapar miniatyrbilder, samt när FileMaker Server används, strömmas mediafiler till klienterna. Användare på iPad och iPhone kan nu spela in film och ljud direkt i containerfälten och strömma innehållet via AirPlay.

FileMaker Server 12 - en ännu snabbare och driftsäkrare server
De nya 64-bitarsversionerna av FileMaker Server 12 och FileMaker Server 12 Advanced är avsedda för prestanda och produktivitet. Utnyttjandet av mer minne kan förbättra prestandan väsentligt för större databaser, samtidigt som den förbättrade WAN-prestandan märks, framför allt av iOS-klienter. Den helt nykonstruerade webbpubliceringsmotorn är snabbare och stabilare med anpassad webbpublicering av FileMaker-databaser. Progressiv säkerhetskopiering underlättar serveradministrationen och förbättrar filintegriteten.

Priser och tillgänglighet
Alla FileMaker 12-produkter finns nu för leverans. FileMaker Pro 12 kostar 3.500 kr och 2.100 kr för uppgradering, FileMaker Pro 12 Advanced kostar 4.500 kr och 2700 kr för uppgradering, FileMaker Server 12 kostar 9.000 kr och 5.400 kr för uppgradering, samt FileMaker Server 12 Advanced kostar 25.500 kr och 15.300 kr för uppgradering. (Rekommenderade listpriser anges i svenska kronor, SEK, exklusive moms). FileMaker Go 12 för iPad och FileMaker Go 12 för iPhone är kostnadsfria appar på App Store. Ytterligare information om priser och uppgraderingsmöjligheter finns på http://www.filemaker.se.

Om FileMaker, Inc.
FileMaker är världsledande på lättanvända databasprogramvaror. Miljoner användare, från enskilda individer till några av världens största företag, använder programvaror från FileMaker för att hantera, analysera och dela viktig information. Företagets produkter består av FileMaker – mångsidig programvara för iPad, iPhone, Windows, Mac och webben - samt Bento, den personliga databasen för Mac, iPhone och iPad. FileMaker, Inc. är ett dotterbolag till Apple, Inc..

Kundkontakt:
046-18 49 95
http://www.filemaker.se

Media kontakt:
Magnus Schmiedtke
070-646 91 96
magnus_schmiedtke@filemaker.com

Copyright © 2012 FileMaker, Inc. Alla rättigheter förbehålls. FileMaker och Bento är registrerade varumärken som tillhör FileMaker, Inc. och är registrerade i U.S.A och andra länder. Alla andra varumärken tillhör deras respektive ägare.