Biljettförsäljning

Biljettförsäljning på internet

Sälj biljetter till era evenemang direkt på internet genom Biljetto.

PositionEtt är mycket stolta över att äntligen kunna erbjuda evenemangsarrangörer möjligheten att sälja biljetter direkt på internet. Den stora skillnaden mot andra biljettförsäljningstjänster på nätet är att med Biljetto får du som arrangör full frihet att lägga upp ett obegränsat antal evenemang och dessutom anpassa utseendet på sidorna.

Genom integrationen med det marknadsledande bokningsprogrammet för visningsverksamhet, Blå Boken får du en heltäckande lösning för bokning av hela din verksamhet samt ett deklarerat datakassasystem för försäljning över disk.

Biljettförsäljning online

Biljetto är en internetapplikation för försäljning av biljetter till evenemang som t ex auditorium, konserter, föreläsningar, utställningar. Direktbetalning av publicerade evenemang sker via internet med kreditkort. Evenemangen som publiceras i Biljetto administreras inte i Blå Boken. Biljetto har ett eget admingränssnitt (CMS) för all hantering av biljettpriser, tider, information m.m. runt evenemanget. Det finns emellertid en koppling mellan Blå Boken och Biljetto för att kunna reservera och sälja biljetter i era kassor till personer som besöker er, samt till företagskunder som t ex bussresearrangörer som vill reservera en större mängd biljetter mot faktura.

Egen marknadsföring

Du marknadsför ditt evenemang via den egna hemsidan utan konkurrens från andra aktörer. Kunder som vill köpa biljetter till ett eller flera evenemang länkas vidare till biljettjänstens hemsida med er layout bibehållen och med det innehåll som ni väljer att visa.

Kortare kö i biljettkassan

Kunden väljer själv datum, tid och antal biljetter. Biljetto erbjuder i dagsläget inte platsbokning, men du kan som arrangör lägga upp flera olika sektioner med diferentierad prisbild. Kunden skapar sin varukorg och betalar för sina biljetter med kort. Efter genomfört köp får kunden bekräftelse via e-post och eventuellt SMS. Kunden skriver ut sin biljett på en vanlig skrivare.

Effektivt biljettinsläpp

Varje biljett har en unik streckkod som bara kan användas en gång vid inpassering. Koden avläses snabbt och enkelt med hjälp av en vanlig streckkodsläsare vilket underlättar och effektiviserar biljettinsläppet.

Arrangören äger kunden

Du som arrangör kan genom att använda internettjänsten undvika att använda kostnadskrävande ombud för biljettförsäljningen och därmed maximera kundnyttan i förhållande till biljettpriset. Onlinebokningen bidrar till att du får en minskad kontanthantering och möjliggör förskottsbetalning för evenemangen. Med tjänsten har du full tillgång till kunduppgifterna som kan användas för information och marknadsföring till era kunder.

Integration med Blå Boken

Blå Boken är ett marknadsledande och komplett bokningsprogram för visningsverksamhet, inkluderande en datakassamodul som är deklarerad och godkänd enligt kassalagen.
I Blå Boken har vi öppnat upp ett fönster mot biljettbokningen online, vilket gör att personalen i kassan kan boka och sälja biljetter till kunden över disk utan en massa onödiga dubbelmoment. All biljettförsäljning över disk landar i Blå Bokens statistik. På samma sätt har vi skapat möjligheten att boka större grupper och skolor över vanliga telefonbokningen och kunna få ut faktura eller fakturaunderlag ur Blå Boken.

Fritt, dynamiskt och kostnadseffektivt

Prismodellen för Biljetto baseras på en fast månadsavgift och rörlig provisionsdel räknad i procent på biljettförsäljningen. Modellen gör att du som arrangör blir helt fri att lägga upp ett obegränsat antal evenemang till försäljning utan att det kostar något extra. Biljetto blir ett kostnadseffektivt och fritt alternativ.

Administrationsfunktionen i Biljetto är också mycket dynamisk vilket gör att du kan hantera allt ifrån små enkla evenemang med ett fåtal priser till väldigt komplexa upplägg med avancerad prissättning och regler.