Tidningsutgivning

Tidningsutgivning

Från annons till utgivning

Att ge ut en tidning med hög kvalitet är ingen lek. Vi vet det eftersom vi haft nöjet att jobba nära den här branschen sedan 1997. Det är inte bara att anlita ett par journalister och fotografer och be de skriva några justa artiklar så kommer tidningen ut i andra ändan av tryckpressen. Nej, långt ifrån.

Först ska det bestämmas hur många sidor tidningen ska bestå av och hur mycket som ska vara redaktionellt respektive annonsutrymme. Sen ska säljavdelningen sälja annonser. Redaktionen ska få till ett bra journalistiskt material som folk vill läsa. Säljavdelningen och redaktionen måste under tiden ha kontroll på varandras arbete. Sen ska allting sättas ihop till en tidning av en duktig produktionsavdelning. Därefter är det dags att skicka till tryck och förhoppningsvis har prenumerationsavdelningen skaffat en ordentlig mängd prenumeranter så vi har någonstans att skicka tidningen.
Hela den här processen skapar ju ett ganska mastigt flöde av data och administrativa processer. Vi täcker idag in större delen av dessa flöden. Titta in på våra lösningar nedan och läs mer.

 

P1 Annons

Det kompletta annonsbokningsprogrammet.

Ett affärssystem helt anpassat för annonsförsäljning och annonsbokning medbl a komplett säljstöd, ekonomifunktioner och rapportgenerator.
Fungerar både på PC & Mac.
P1 Annons

P1 Prenumeration

Ta eget grepp om era prenumeranter!
P1 Prenumeration

P1 Redaktion

Ge redaktionerna kontroll över annonsbokningsläget på just deras tidningar
P1 Redaktion

 

Samarbetspartner

Produktion, dummyhantering och utskjutning

Vi har ofta fått frågan om vi levererar verktyg för produktion av annonser, utskjutning och dummyhantering. På PositionEtt har vi dock en filosofi att hålla oss till vår kärnverksamhet och leverera det vi är allra bäst på och istället liera oss med duktiga leverantörer där vi saknar kompetens. Nu har vi sedan en tid ett samarbete med Scoop Publishware som är specialiserade på just verktyg för produktion, dummyhantering och utskjutning. Besök gärna deras hemsida via länken nedan och läs mer.
Scoop Publishware