Projekt beskrivning

 


P1 Projekt


Ett affärssystem med Säljstöd (CRM), Projekthantering, Tidredovisning och Fakturering

 

P1 Projekt är ett affärsystem för dig som arbetar i projektform. Det stödjer arbetet från prospektering och införsäljning genom projektplanering och genomförande.

 

Säljstöd

Alla projektsystemsanvändare har tillgång till säljstödsfunktionerna i P1 Projekt för att effektivt kunna märka, hitta, hantera och bearbeta kunder och prospekts med epost, telefon och besök. Alla kan enkelt skriva in så kallade korrespondenser för att dokumentera vad man kommit överens om. De kan även lägga upp påminnelser för sig själva eller andra. All inskriven information är sökbar och det går mycket snabbt att finna det du söker.

Offerter och bekräftelser skapar du med mallfunktionen direkt i systemet. Dessa kan snabbt redigeras och skrivas ut eller epostas direkt som PDF-dokument. Du skapar även mallar för brev, bekräftelser, e-brev m m. Den inbyggda kalendern hanterar såväl egna som gemensamma möten, aktiviteter och deadlines.

Den inbyggda gruppmail-funktionen som kallas Massbrev gör det enkelt att välja ut en målgrupp, skriva ett brev eller använda en mall och skicka individuella epostbrev till alla utvalda. Perfekt för att snabbt få ut nyhetsbrev, påminnelser eller annan marknadsinformation.

En mycket uppskattad funktion är att du kan öppna nya fönster i systemet för att t ex utföra sökningar och sedan gå tillbaka till det du höll på med i systemet. För enkel navigering i P1 Projektsystem finns både bakåt- och framåtknappar som fungerar precis som när du surfar på webben.


Projekt

Till varje kund kan du skapa ett obegränsat antal projekt. Här hanteras budget, du ser kostnader och tidsramar samt aktuell förbrukad tid och om det finns tillhörande del- eller huvudprojekt. Här registreras projektledare och projektdeltagare. Planering av projektets genomförandet sker med to-do'er ("Att göra") som läggs upp på olika projektdeltagare. Om ni har många liknande projekt går det snabbt att rulla ut en "to-do-matta" med hjälp av produktplansfunktionen.

Tidredovisning direkt i systemet eller med Tid-Mojjen

På varje projekt i systemet kan medarbetare registrera sina tider för nedlagt arbete. Med hjälp av projektartiklarna är det lätt att välja vilket jobb som utförts och vilken tariff som är kopplad till den arbetsuppgiften. På samma sätt registreras här kostnader för inköp och andra utlägg.

Tid-Mojjen innebär att du och dina medarbetare inte behöver ha tillgång till P1 Projekt för att kunna registrera er arbetade tid. Har du en bärbar dator och arbetar hemma eller ute hos kund kan du direkt registrera nedlagd tid på varje projekt och dokumentera vilka arbetsuppgifter som utförts. När du sedan har tillgång till webben eller är på kontoret trycker du på Redovisa-knappen och alla uppgifter förs över till projektsystemet.

Fakturering

Att genomföra fakturering mitt under ett pågående projekt eller efter slutfört projekt är både smidigt och tidsbesparande. Alla registrerade tider och kostnader för varje projekt kan granskas och korrigeras av den som fakturerar. Det går också bra att välja vilka tider och kostnader som skall faktureras just nu.

P1 Projekt skapar automatiskt fakturor baserade på projektets registrerade tider och kostnader. Tidsangivelser och beskrivningar av utfört arbete som varje medarbetare dokumenterat i systemet eller i Tid-Mojjen, blir till detaljerade tidsspecifikationer till varje faktura.

Kundreskontra

Du kan välja att sköta kundreskontran i ert ekonomisystem eller utnyttja den kompletta kundreskontran i P1 Projekt. I kundreskontran kan du efterjustera en godkänd faktura, kreditera, duplicera, registrera betalningar, skapa påminnelser och mycket mer.

Ekonomifunktioner

Det finns också möjlighet att bygga in överföring av fakturaunderlag till ett ekonomiprogram och skriva ut fakturorna från det. Även konteringen följer med från P1 Projekt. Vi har erfarenhet av integrering mot Hansa, Visma, Hogia, Scala, Movex och SoftOne Admin.

SIE-filer

Projektsystemet kan från och med version 4.08 exportera SIE-fil, för närvarande SIE 4. För vidare import till bokförings/ekonomisystem.

Rapporter

Systemet har bl a väl utbyggda rapporter med bra översikt över kostnader och intäkter per anställd, per kund, projekt eller projektartikel. Du får en tydlig bild av verksamheten och få full kontroll på hur verksamheten går. Saknar du en rapport skapar vi den åt dig.

Utskrifter

Alla utskrifter som offerter, brev, bekräftelser rapporter och fakturor kan visuellt anpassas efter era önskemål. Efter en enkel utbildning kan ni själva förändra befintliga eller skapa egna utskifter. Även om systemet uppgraderas till en ny version påverkas inte era utskrifter.

PAR-Certifiering

P1 Projekt är certifierat av PAR. Det innebär att det finns inbyggd funktionalitet för att "tvätta" registret och även kunna hitta nya potentiella kunder inom de målgrupper som bearbetas utan att få dubletter. Du kan även hämta personer och företag en åt gången direkt från PAR.

Allmänt

P1 Projekt är skapat i FileMaker 11. Ni driftar systemet lokalt hos er och det kräver FileMaker-licenser på era användardatorer och en serverprogramvara om ni är många användare. Det går även att få systemet driftat på en server hos PositionEtt. Då kan ni enkelt arbeta i systemet från kontoret, hemifrån eller när ni är ute och reser.

Den stora fördelen med P1 Projektsystem är att det är ett helhetssystem anpassat för projektdriven verksamhet. Det stödjer fullt ut alla de arbetsprocesser som utförs hos ett företag som säljer in, driver och fakturerar projekt.

Vill du veta mer om någon av våra program eller tjänster?

Fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig. * = Obligatorisk uppgift