FileMaker Go 15

FileMaker Go 15

Anslut till dina data var du än är från iPad eller iPhone

FileMaker Go är en kostnadsfri app som är tillgänglig i App Store och som du kan använda för att köra dina FileMaker-lösningar på iPad och iPhone. Skapa företagsanpassade appar med FileMaker Pro och använd sedan FileMaker Go för att enkelt dela information med dina kollegor när ni är ute på språng. Dessa mobila företagsanpassade appar har samma effekt och kapacitet som FileMakers företagsanpassade appar för datorer.

Använd FileMaker Go för att kontrollera lagerstatus, skapa fakturor vid kundbesök, utföra inspektioner på plats med mera.

Produktöversikt

Stöd för FileMaker-funktioner
Välbekanta funktioner som portaler, flikkontroller och webbvisare fungerar i FileMaker Go. Det finns dessutom stöd för de flesta scriptstegen, scripttriggrarna och beräkningsfunktionerna.

Datahantering
Samla in, ändra, sök efter och sortera data på iPad och iPhone.

Stöd för mediefiler
Ta foton, spela in video och ljud och lägg till dem direkt i den företagsanpassade appen. Med scripts automatiseras start- och stoppunkter för en video- eller ljudinspelning.

Rapportering
Skapa snygga rapporter och visa diagram och grafer för dina data. Du kan till och med skriva ut rapporter och formulär med AirPrint.

Signaturinhämtning
Samla in och lägg till signaturer, både i stående och liggande vy, i den företagsanpassade appen. Genom att använda scripts kan du lägga till titel, beskrivning och text under signaturraden.

Streckkodsläsare
Skanna automatiskt streckkoder och infoga dem i den företagsanpassade appen. Inga scripts eller plugin-program behövs.

Tangentbordstyper
Välj ett tangentbord som matchar den typ av data som du vill hämta in, till exempel URL-adresser, siffror, e-postadresser, telefonnummer, med mera. Du kan dessutom lägga till ett script som styr om tangentbordet ska visas.

Färdiga lösningar
Välj professionellt utformade mallar i FileMaker Pro som innehåller skräddarsydda layouter för iPad och iPhone för att hantera kontakter, tillgångar, fakturor med mera. 

Flytande fönster
Använd flytande fönster i iOS-format för att visa grupperade fält, länkar och annan information utan att behöva öppna flera fönster.

Glidkontroll
Hantera bilder och andra data i separata glidpaneler i en och samma layout. Navigera mellan olika paneler genom att svepa.

Dataexport
Exportera dina data från FileMaker Go till format som Excel, CSV, TAB eller HTML.

Stöd för Split View och Slide Over
Öppna och interagera med andra appar på din iPad eller iPhone medan du använder FileMaker Go.

Databaskryptering
Dina data skyddas när de finns på din enhet eller i FileMaker Server 15 med hjälp av en kraftfull AES 256-bitarskryptering. Du behöver FileMaker Pro Advanced för att aktivera kryptering.

Filöverföring
Genom att använda delningsbladet i iOS kan du flytta filer mellan olika iOS-appar på samma enhet och använda AirDrop för att överföra filerna till appar på andra iOS-enheter.

Universell app
FileMaker Go har utformats för både iPad och iPhone.

Nyheter i FileMaker Go 15

Stöd för Touch ID
Kom åt dina företagsanpassade appar på ett säkert sätt genom att låsa upp dem med ett fingertryck.

Stöd för 3D Touch
Kom direkt till den app du vill ha. Från FileMaker Go-ikonen på startskärmen kan du direkt öppna de senast använda filerna och Startcenter på enheter som har 3D Touch aktiverat.

Apptillägg – innehållsanpassning
Utnyttja unika funktioner i andra appar på din iOS-enhet för att dela och ändra ditt FileMaker-innehåll. Redigera bilder och videor från din FileMaker-app i andra appar för redigering av foto och video, skicka FileMaker-information till en mobil skrivare med mera.

Apptillägg – molnbaserad fildelning
Det är lätt att skicka och ta emot filer, till exempel dokument, bilder, videor och mer, via molnlagringstjänster som iCloud och populära fildelningsappar på enheten.

iBeacon-stöd
Få platsbaserade data från den företagsanpassade appen. När FileMaker Go är nära en iBeacon du har ställt in kan relevant information visas baserat på data som skickas från din iBeacon. Hämta automatiskt information för en självguidad tur, produktbeskrivningar vid försäljningsstället, lagerplatsen i ett varuhus med mera.