FileMaker Server 15

FileMaker Server 15

Få pålitlig och högpresterande åtkomst till dina viktigaste data

FileMaker Server är en snabb och driftsäker programvara som används för att på ett säkert sätt dela data med grupper av FileMaker Pro-, FileMaker Go- och FileMaker WebDirect-användare. Få tillgänglighet och driftsäkerhet dygnet runt, fjärrhantera appar på ett enkelt sätt och spara tid genom att automatisera administrationsåtgärder.

Varje klient ansluter till FileMaker Server via användaranslutningar.

Produktöversikt

Snabb installation och administration
De flesta installationerna av FileMaker Server tar mindre än 20 minuter, så det är enkelt att komma igång med att fjärrhantera dina företagsanpassade appar och automatisera administrativa uppgifter direkt.

Pålitlighet och tillgänglighet dygnet runt
Se till att ha ständig tillgång till dina data med vår dygnet runt-tillgänglighet. Skydda dina data med schemalagda säkerhetskopieringar i realtid som körs även om dina appar används.

Stabil skalbarhet
Hantera grupper av FileMaker-användare med pålitlig säkerhets- och nätverksprestanda. FileMaker Server begränsar inte antalet nätverksanslutna FileMaker Pro-klienter. Det enda som begränsar dig är maskinvaran, appdesignen, operativsystemet eller licensprogram.

Säkerhet enligt vedertagna branschstandarder
Hantera användaråtkomst med extern autentisering via Active Directory/Open Directory. Använd SSL-kryptering för säker dataöverföring. Och skydda dina data som lagras på FileMaker Server med hjälp av kraftfull AES 256-bitarskryptering. FileMaker Pro Advanced krävs för att aktivera kryptering på de enskilda apparna.

Webbteknik
Använd FileMaker WebDirect för att köra interaktiva lösningar i en webbläsare – utan några programmeringskunskaper. Eller så kan du använda anpassad webbpublicering för att skapa anpassade, databaserade webbplatser med PHP eller XML.

ODBC/JDBC-stöd
Använd ODBC (Open Database Connectivity) och JDBC (Java Database Connectivity) för att läsa från och skriva till FileMaker-appar som FileMaker Server är värd för med externa program och utvecklingsverktyg. Stöder upp till 50 fjärranslutningar via ODBC/JDBC.

Nytt i FileMaker Server 15

Proaktiva säkerhetsvarningar
Administratörer kan hindra FileMaker Server från att vara värd för appar som inte är lösenordsskyddade. Det görs med en enkel kryssruta som är aktiverad som standard. Loggvisaren i Admin Console innehåller dessutom fler säkerhetsrelaterade meddelanden som kan filtreras för snabb och enkel identifiering.

Fler typer av SSL-certifikat stöds
FileMaker Server stöder nu mellanliggande certifikat, SAN-certifikat (Subject Alternative Name) och certifikat med jokertecken. Certifikat med jokertecken gör att administratörer kan säkra en webbadress och flera underdomäner med ett SSL-certifikat.

Förbättringar för SSL-certifikat
Det är ännu enklare att skydda dina FileMaker-data. FileMaker Server stöder nu SSL-certifikat från fler populära leverantörer. Det är enkelt att begära och installera certifikat från en tredje part med det nya inbyggda formuläret för att begära certifikatsignering i Admin Console.

Loggar statistik för längsta anrop
Du kan snabbt diagnostisera fördröjningar inom FileMaker-plattformen. FileMaker Server visar de 25 anrop från anslutna klienter som tar längst tid att behandla.