FileMaker

Ska du köpa FileMakerlicenser?
Köp av en expert!
 

FileMaker 19 och Claris Connect är släppt!


Vi är experter på FileMakerplattformen och vet alltid vilka olika typer av licensformer som erbjuds just nu. Vi ser med vår expertis, till att du får rätt licens som passar just dina behov och som minimerar framtida problem och kostnader när det t.ex. är dags att uppgradera eller förlänga licensen.

I slutet av maj 2020 släpptes FileMaker 19 och lite tidigare i vår släpptes även Claris Connect som är ett mycket spännande tillskott i Claris smarta app-familj.

De främsta nyheterna i FileMaker är:

• Inbyggt stöd för JavaScript från fria- eller betalbibliotek
• Utbyggd integration med Siri Shortcuts och Apples Core ML
• Läs och använd NFC-taggar
• FileMaker WebDirect har nu stöd för s.k. kortlayouter vilket är ett mycket effektivt och snyggt sätt att bygga modala fönster där t.ex. en kund ska fylla i något för att komma vidare.

Och lite kortfattat om Claris Connect

Med Claris Connect kan du koppla ihop många namnkunniga appar på marknaden, som t.ex. Salesforce, Mailchimp, Box, Google maps, PayPal och självklart FileMaker bara för att nämna ett urval. Med hjälp av Claris Connect kan du helt enkelt integrera data och kommunikation mellan de apparna du använder idag, utan stora omfattande och dyra projekt och på så vis undvika t ex onödig dubbeladministration.

Du kan läsa mer om FileMaker och Claris Connect eller ring en expert på både FileMaker, Claris Connect och hur man bygger de bästa systemen med hjälp av den här fantastiska programvaran.

salj@positionett.se eller ring 08-545 870 50.

 

 

PositionEtt är medlem av Claris Business Alliance


Vårt medlemsskap på Platinum Level är en kvalitetsstämpel reserverad för professionella FileMaker-utvecklare. Gruppen består av ett utvalt antal medlemmar per land som har arbetat med produkten FileMaker under en lång tid och genomgått tester för att bevisa sin kompetens och erfarenhet.

Vi pratar gärna om att vi gör det - "The FileMaker way". Man menar då den oslagbara kombinationen av kraftfullhet och enkelhet. Detta är revolutionerande för oss som varit med i branschen sedan 70-talet och vet hur komplicerat ett utvecklingsprojekt kan vara om man arbetar med traditionell teknik som till exempel C-programmering. Med FileMaker kan man arbeta mycket mer dynamiskt och flexibelt - mer modellera och mindre betong!

FileMakerplattformen - Stabil produkt med enormt användningsområde

Vi har valt att arbeta med FileMaker då vi anser att det är ett perfekt verktyg när man vill nå väntat slutresultat och komma i mål med projektet i tid. Tillsammans har vi på PositionEtt AB många års erfarenhet av datavärlden, ofta på ett djupt tekniskt plan. Valet är inte svårt - vill man ha ett verktyg som i snitt, allt inräknat i ett projekt, kostar en femtedel av jämförbara verktyg (ref: FileMaker TCO Study by the Aberdeen Group) så väljer man FileMaker Pro Advanced.

Om man tittar på vad som kännetecknar ett lyckat IT-projekt, inte bara i starten och leveransen - utan på många års sikt, så är det följande faktorer:

Att man vet vad man vill

"Om man inte vet vart man vill gå, spelar det ingen roll vilken väg man väljer." Ju mer man kan ta reda på om vad man vill nå när systemet är levererat desto större möjlighet har man att skapa ett system som når dit.

Utbyggbarhet

FileMaker ger här en näst intill perfekt flexibilitet. Då andra säger: "det går inte för det ligger på data...", säger vi: "Visst, inga problem" och har som regel gjort ändringen klar innan dagen är slut. Detta i kombination med alla olika produkter i FileMaker-familjen, ger dig en skalbarhet utöver det mesta.

Stabilitet

Utan stabilitet kan ett system vara hur bra utformat som helst - det spelar ingen roll - det går inte att använda om det är instabilt. FileMaker ger en oöverträffad stabilitet. Många av våra kunder har servrar som står och går i åratal utan omstarter eller andra åtgärder.

Prestanda

Med de flesta sökningar och sorteringar klara på under sekunden över ett normalt fungerande nätverk får du i FileMaker Pro ett fantastiskt verktyg för stöd i din verksamhet. Sökningarna och dess hastighet är en av nycklarna till varför FileMaker Pro är så populärt.

Leverantörskompetens

Alla våra utvecklare och projektledare har arbetat med FileMaker på heltid i flera år. Vi kan ge dig tips och professionella råd om hur du bäst kommer i mål med ditt IT-projekt.

Slutanvändarproduktivitet

Ett ofta försummat kapitel. Hur påverkar ett installerat system mina medarbetares prestation? Ett välgjort system där vi tillsammans designat funktionerna kan göra underverk. Det är inte ovanligt med insparade halvtidstjänster - rekordet satte vi när vi hos en kund med ett specialskrivet FileMaker-system trollade bort 6 av 8 arbetstimmar per dag! En sådan lösning ger tid till annat.

Ekonomi - inköp, underhåll och drift

Du kan lugnt räkna med sänkta kostnader om du investerar i FileMaker. Dessutom håller FileMaker en mycket låg prisbild jämfört med andra likvärdiga mjukvaror och i förhållande till vad du får för pengarna...

Är gott sällskap viktigt?

Många inom sitt område världsledande företag, har redan valt FileMaker - välj den smarta vägen du också!